Isoleren lijkt een toverwoord voor energie besparen maar je moet ook zorgen voor goede ventilatie.
Isoleren lijkt een toverwoord voor energie besparen maar je moet ook zorgen voor goede ventilatie. Milieucentraal

Info-avond Energiek Valkenswaard

Algemeen 186 keer gelezen

VALKENSWAARD - Woensdag 24 april is er een Energiecafé in Zalencentrum Geenhoven met voorlichting en mini-bedrijvenmarkt. Aanvang is 19.30 uur. 

Wil je besparen op energie of je huis verduurzamen? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. De eerste drie mogelijkheden waar je dan aan moet denken zijn isoleren, isoleren en nog eens isoleren. 
Isoleren geeft meer comfort in je woning én het is de maatregel die zich het snelste terugverdient. Goed isoleren is ook een eerste vereiste voordat je aan de slag gaat met technieken zoals warmtepompen.

Goed ventileren

Als je bij het isoleren alle kieren dicht, is het gevaar dat je te weinig ventileert. Je zult dan goed moeten ventileren en dat is een hele kunst. Het koel houden van de woning vraagt een slimme aanpak om het energiegebruik binnen de perken te houden.Dit onderwerp zal centraal staan in de informatiebijeenkomst op woensdag 24 april. 

Informatiebijeenkomst

De werkgroep Energiek Valkenswaard biedt deze bijeenkomst gratis aan in samenwerking met Zalencentrum Geenhoven en met de vereniging KempenEnergie. 
De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.
De avond bestaat uit een presentatie door een expert van KempenEnergie over isoleren en ventileren en het koel houden van je woning. Vervolgens kunnen bezoekers hun eigen situatie (vragen, plannen) voorleggen aan energiegidsen die dan de weg zullen wijzen in het bos van informatie.

De volgende bedrijven zijn deze avond aanwezig om toelichting geven over hun producten: 
Van Dijssel: spouwmuurisolatie
IsoMeurs: spouw-vloer- en dakisolatie
Isolatie.com: spouw-vloer- en dakisolatie
PureSolar: zonnepanelen
InfluenceGreenEnergy: zonnepanelen, warmtepompen en airco’s
Verspeek: warmtepompen en airco’s
Alwako: warmtepompen en airco’s
Broa: vloerisolatie

Meer informatie

De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur in Zalencentrum Geenhoven, Hoppenbrouwers 15 in Valkenswaard. Inloop met een gratis kop koffie vanaf 19.30 uur.
Als je van plan bent deel te nemen, dan is het fijn als je je aanmeldt . Stuur een mail naar:
info@EnergiekValkenswaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant