Frans Peels in actie bij zijn bankje met de bijna jongste telg uit de familie en wethouder Theo Geldens.
Frans Peels in actie bij zijn bankje met de bijna jongste telg uit de familie en wethouder Theo Geldens. Jurgen van Hoof

Houten zitbankje voor honderdjarige Frans Peels

Algemeen 367 keer gelezen

VALKENSWAARD - Volgens goed gebruik wordt krijgen inwoners van Valkenswaard een houten zitbankje als verjaardagscadeau van de gemeente als zij de bijzondere mijlpaal van honderd jaar bereiken. Ook aan Frans Peels, die op zondag 21 april zijn 100e verjaardag vierde, viel deze eer te beurt.

De eeuweling onthulde zijn houten bankje op dinsdag 23 april in het Wilhelminapark. Hij deed dit samen met locoburgemeester Theo Geldens en achterkleinzoon Navy. Op het bankje zit een plaquette met daarop de gegevens van de 100-jarige. Ook de naam van zijn in 2015 overleden echtgenote Betsie Borrenbergs staat erop. Samen kregen ze zes kinderen, elf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Een tiende achterkleinkind is op komst.

De oud-Philipsmedewerker werd op 21 april 1924 in Maastricht geboren. Het gezin waarin hij opgroeide verhuisde in de Tweede Wereldoorlog naar Valkenswaard.

Frans, die ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd lid is van de Valkenswaardse seniorenbowlingclub, is de vijfentwintigste honderdjarige in Valkenswaard die een bankje van het gemeentebestuur als verjaardagscadeau heeft gekregen. De gemeente startte in 2014 met deze traditie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant